sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Lähdön jälkeen



Onko unelma mahdollista vai onko se vain pakkomiellettä. Onko elämä vain pakkomielle rakkaudelle ja onnelle. Yhtenä näistä päivistä kun tutustuin sinuun mietin, onko minun pakko löytää joku, jotta voisin olla täydellisen onnellinen. Voiko ihminen olla onnellinen myös yksin, ilman ketään muuta. Lähtösi jälkeen, onko vain pakkomielle siitä, että olisit ollut se oikea.
Kaikki mitä teit, kaikki mitä teimme ja koimme, oliko se vain utopiaa, epätoivoista unelmaa. Sekaantuuko tarkoitus sydämen voimaan. Näin lauloi eräs portugalilainen yhtyen, muistaakseni.
Siitä on jo monta vuotta, joten en voi enää muistaa selvästi. Jotkut tunteet ja tunnelmat jäävät elämään. Jotkut asiat jäävät mieleen ikuisesti. Joku kuva voi piirtyä tajuntaan niin, että vielä vuosien jälkeen voit muistaa sen kuin taulun.
Lähdöt ovat vain lyhyitä hetkiä. Lähdön hetkellä et voi tietää, onko se viimeinen hyvästijättö vain kenties vai lyhytaikainen hei.
Muistan lähtösi. Ne muutamat sekunnit. Käsi ojentuu käteen, silmät etsivät katsetta ja vastausta. Kehot ojentuvat suudelmaan, kiihkeään ja lyhyeen. Se oli hei, joka tarkoitti hyvästi. Vai oliko se niin.
Muistan selkäsi, piirteesi, kun kävelit kadun yli. Et mennyt suojatietä. Kävelit suoraan, niin kuin minäkin olisin tehnyt. Et tehnyt sitä minun tähteni, teit sen, koska todennäköisesti teet aina niin, kuljet suoraan, kiertelemättä.
Minä lähdin ja sinä jäit. Mutta myös toisin päin. Sinä lähdit ja minä jäin. Siis kumpi jätti kumman. Sillä hetkellä ei kumpikaan.
Lähdön jälkeen jäävät muistot, kaipaus ja odotus. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Onko tulevaisuutta, jääkö mitään jäljelle, vai onko kaikki ohi jo. Minä odotin. Sinä annoit odottaa. Elämä on odotusta.


Onko onnistuminen pakkomielle. Onko aina onnistuttava, oltava oikeassa. Onko aina löydettävä ja oltava oikeassa. Milloin ihminen saa erehtyä, milloin antaa periksi ja kadota ikuisiksi ajoiksi unohduksen alhoon.


Ihminen on rakennettu niin, että mikään asia ei saa jäädä avoimeksi. Kaikki on saatettava loppuun. Ei saa olla mitään epävarmaa ja keskeneräistä, kaiken täytyy olla loppuun saatettu. Kun kaikki on loppuun saatettu, voi jatkaa eteenpäin avoimin mielin. Kaikki ovet takana on suljettava ennen kuin voi avata seuraavan oven, sillä läpivetoa tulee välttää. Suljimme ovet ja jatkoimme eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti